Terug

Afstudeeropdracht SIEM oplossing.

ID&S · Afstuderen · 40 uur · HBO

Geef jij ons advies over de oplossing voor het verzamelen en analyseren van onze logs? Wat moeten we precies loggen voor elke laag die een applicatie raakt? Hoe koppel je die logs aan elkaar en hoe komt daar een nuttige analyse uit? Wanneer is een alert noodzakelijk? Welke tools hebben wij hiervoor nodig?

Bij Netivity ontwikkelen we voor veel grote klanten online platformen. Deze klanten zijn o.a. retailers, verzekeringen en ov-bedrijven, die elke Nederlander wel kent. Voor de meeste klanten doen wij de hosting daarvan zelf op onze eigen servers. We hebben daarvoor in twee datacenters een mix van fysieke en virtuele servers staan die we volledig zelf beheren.

Deze platformen genereren een continue stroom van logs uit o.a. Elasticsearch, Windows Eventlogs, Microsoft IIS logfiles, syslog en logs van netwerk apparatuur. Samen goed voor 135 miljoen events per dag, oftewel 185 GB per dag.

We willen van jou graag advies over hoe we deze logs het beste centraal kunnen opslaan en welke oplossing het meest geschikt is om deze logs te analyseren en de juiste alerts te geven. We willen hiervoor graag een SIEM oplossing gebruiken.

Je toekomstige werkomgeving

Afstuderen of stage lopen bij Netivity betekent onderdeel uitmaken van een organisatie die al 20 jaar met grote passie voor technologie actief is. We zijn een inhoudelijk gedreven en professionele club met een informele sfeer, werken in kleine teams en houden de lijntjes graag kort. De werkomgeving is inspirerend, dat vinden we belangrijk, past bij onze mensen en ons werk. Persoonlijke aandacht hebben we ook hoog in het vaandel staan. En onze familiaire sfeer en duurzame relaties koesteren we.

Verbinden met jong talent, dat doen we al bijna 20 jaar. We vinden het leuk en belangrijk om onze passie, kennis & ervaring te delen én tegelijkertijd ook te leren van jou en het unieke dat jij brengt.

Stagevergoeding

Voor deze opdracht ontvang je € 500,- per maand aan stagevergoeding van ons. Daarnaast zorgen we dagelijks voor een uitgebreide lunch én ben je gedurende jouw werkperiode natuurlijk welkom bij de activiteiten & uitjes die voorbij komen.

Aangeboden begeleiding

Netivity heeft op veel verschillende (technische) bedrijfsonderdelen & specialismen zeer ervaren en kundige (HBO en HBO+) mensen in huis. Wij zorgen ervoor dat jij inhoudelijk en persoonlijk zo goed mogelijk begeleid wordt. Uiteraard afgestemd op jouw studie, opdracht en competentie (eisen).

Baangarantie

Wij koppelen aan deze opdracht een baangarantie. Doorloop je het traject positief en naar tevredenheid (van beide kanten), verlengen wij de samenwerking graag in de vorm van een contract.

Interesse?

Ben jij enthousiast geraakt en wil jij in onze prettige & inspirerende omgeving leren van anderen én een persoonlijke bijdrage leveren vanuit jouw unieke talenten? Maak dan zo snel mogelijk jouw motivatie & CV bij ons bekend. Reageren kan via het onderstaande formulier.

Voor meer informatie kun je altijd even bellen en vragen naar Adriaan Hogenstijn (038 – 850 1000).

NB: reacties naar aanleiding van deze vacature van werving- & selectiebureaus, recruitment partijen, detacheerders of vacaturesites worden niet in behandeling genomenMeer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over en van onze producten?

Neem contact op
Kom jij werken bij Netivity?
9  vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.
Meer weten? Bekijk onze cookieverklaring.

Sluit melding