Terug

Data Analytics (Elastic-Hadoop-Spark).

SE · Afstuderen · 40 uur · HBO

Netivity bedient vele tientallen webshops met de productenzoekmachine Tweakwise Navigator. Voor rapportagedoeleinden wordt het klik- en zoekgedrag van bezoekers aan deze webshops bijgehouden. Hiervoor maakt Netivity op dit moment gebruik van de Elastic Stack.

De Elastic Stack, onder meer bestaande uit Elasticsearch, Kibana en Logstash, is een populaire set software voor het creëren van full-text zoekmachines, het verzamelen van grote hoeveelheden data en het analyseren, aggregeren en visualiseren van die data. Elasticsearch is de databaseserver van de suite, waarin records als JSON-documenten worden opgeslagen. Elasticsearch is hiermee vergelijkbaar met andere populaire NoSQL-documentdatabases als MongoDB.

Elasticsearch kent ook enkele beperkingen, zo is het niet mogelijk om een grote hoeveelheid resultaten uit een aggregatie te krijgen, kunnen resultaten van verschillende documenttypes niet in één query worden gecombineerd (geen JOINS) en kunnen queries niet voortborduren op deelresultaten. Ook biedt (de opensource variant van) Elasticsearch geen Machine Learning mogelijkheden. Deze beperkingen maken het uitvoeren van sommige ingewikkeldere analyses lastig, omslachtig of soms zelfs onmogelijk.

Apache Hadoop en Apache Spark zijn beide populaire opensourceprojecten voor Big Data Analytics. Hadoop biedt ondersteuning voor Map/Reduce, een krachtig systeem om een berekeningsopdracht in veel kleine stukjes op te splitsen en parallel uit te kunnen voeren. Apache Spark is een nieuwere library met ondersteuning voor Machine Learning en het joinen van verschillende datasets. Apache Hadoop en Apache Spark kunnen zowel samen als afzonderlijk met Elasticsearch worden gekoppeld.

De webshops die wij bedienen en onze business analisten willen graag uitgebreide rapportages en analyses over de manier waarop bezoekers hun website en onze productenzoekmachine gebruiken.

In deze opdracht vragen we je te onderzoeken hoe Hadoop en/of Spark ingezet kunnen worden om aanwezige search en click events in onze Elasticsearch clusters te analyseren en de uitkomsten hiervan weer in Elasticsearch beschikbaar te maken. Implementeer vervolgens als Proof of Concept een gestandaardiseerde rapportage van het zoekgedrag van bezoekers van een webshop, op basis van de door bezoekers gebruikte zoekzinnen en hun clicks.

Tooling

  • Visual Studio/ VSCode
  • Azure DevOps
  • Elastic Stack (Elasticsearch, Kibana)
  • Apache Hadoop, Apache Spark
  • Windows Server
  • Microsoft SQL Server
  • Git
  • Unit tests
  • C# .NET

Je toekomstige werkomgeving

Afstuderen of stagelopen bij Netivity betekent onderdeel uitmaken van een organisatie die al 20 jaar met grote passie voor technologie actief is. We zijn een inhoudelijk gedreven en professionele club met een informele sfeer, werken in kleine teams en houden de lijntjes graag kort. De werkomgeving is inspirerend, dat vinden we belangrijk en dat past bij onze mensen en ons werk. Persoonlijke aandacht hebben we ook hoog in het vaandel staan. En onze familiaire sfeer en duurzame relaties koesteren we.

Verbinden met jong talent, dat doen we al bijna 20 jaar. We vinden het leuk en belangrijk om onze passie, kennis & ervaring te delen én tegelijkertijd ook te leren van jou en het unieke dat jij brengt.

Vergoeding

Voor deze afstudeeropdracht ontvang je € 500,- per maand aan vergoeding van ons. Daarnaast zorgen we dagelijks voor een uitgebreide lunch én ben je gedurende jouw werkperiode natuurlijk welkom bij de activiteiten & uitjes die voorbijkomen.

Aangeboden begeleiding

Netivity heeft op veel verschillende (technische) bedrijfsonderdelen & specialismen zeer ervaren en kundige (HBO en HBO+) mensen in huis. Wij zorgen ervoor dat jij inhoudelijk en persoonlijk zo goed mogelijk begeleid wordt. Uiteraard afgestemd op jouw studie, opdracht en competenties.

Baangarantie

Wij koppelen aan deze opdracht een baangarantie. Doorloop je het traject positief en naar tevredenheid (van beide kanten), verlengen wij de samenwerking graag in de vorm van een contract.

Interesse?

Ben jij enthousiast geraakt en wil jij in onze prettige & inspirerende omgeving leren van anderen én een persoonlijke bijdrage leveren vanuit jouw unieke talenten? Maak dan zo snel mogelijk jouw motivatie & CV bij ons bekend. Reageren kan via het onderstaande formulier.

NB: reacties naar aanleiding van deze vacature van werving- & selectiebureaus, recruitment partijen, detacheerders of vacaturesites worden niet in behandeling genomenMeer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over en van onze producten?

Neem contact op
Kom jij werken bij Netivity?
3  vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.
Meer weten? Bekijk onze cookieverklaring.

Sluit melding