De online wereld ontwikkelen

Netivity ontwikkelt de online wereld, is onze slogan. Want we ontwikkelen websites en webapplicaties, maar ook alle software die nodig is om websites goed te laten functioneren. Van hosting, beveiliging en database tot ordertraject, ERP (-koppelingen), apps en responsive en adaptive webdesigns. Onze klanten hebben vaak een e-commerce focus omdat we daar veel kennis en ervaring in hebben. Vanuit die achtergrond helpen we ook klanten in bijvoorbeeld automotive, industrie, logistiek, verzekeringen en uitgeverijen.

Kenmerken van Netivity

  • Focus op hoogwaardige internet techniek
  • Pragmatisch en innovatief tegelijk
  • Software ontwikkelen vereist een goede relatie
  • We willen betrouwbaar en open zijn
  • Onafhankelijkheid voor ons en de klant

Grote datastromen en betalingen

E-commerce, industrie of dienstenorganisatie, bij onze klanten gaat het vrijwel altijd om grote aantallen bezoekers of producten, productieprocessen en diensten. En soms ook allemaal tegelijk. Er ontstaan complexe datastromen en tegelijk is er een sterke behoefte om data eenvoudig te beheren en gebruiken. Ook om te zorgen dat de logistieke processen en servicetrajecten optimaal werken. Zoals voor chatfuncties en koppeling met betaalsystemen van payment service providers. 

Software architectuur en ERP

We ontwerpen daarvoor de complete software architectuur voor organisaties. Want bij onze klanten staat onze software nooit op zichzelf. Denk daarbij aan gebruik van ERP van derden. Vooral het voorraadbeheer uit verschillende bronnen, gecombineerd met de logica voor promoties en leveringsvoorwaarden vraagt om het slim organiseren van rekenkracht en caching. Zodat online platforms niet alleen degelijk zijn, maar ook in alle omstandigheden snel zijn en prettig in gebruik.

Netivity Core

Onze Netivity Core software vormt daarbij de spil in het geheel van onze online platforms. Een product van onze jarenlange ervaring met als resultaat een krachtig en tegelijk flexibele start van het development van websites. We hebben de essentie van online daarmee tot de kern gebracht. We leggen er de verbindingen tussen voorraadbeheer, logistieke systemen, betaaldiensten, speciale online functionaliteiten en natuurlijk de front-end applicaties zoals de website. 

Onafhankelijkheid voor iedereen

We hechten veel waarde aan onafhankelijkheid voor onszelf, maar ook voor de klant. We ontwikkelen software op zo'n manier dat onderdelen eenvoudig zijn door te ontwikkelen en te vervangen. We bieden zo maximale technische en artistieke vrijheid. We kunnen het design zelf voor je verzorgen of dat in samenwerking met andere designers doen. Omwille van vrijheid en betrouwbaarheid zijn we ook eigenaar van eigen servers, ondergebracht bij het Tier III datacentrum van Internetservices Group/KPN in Amsterdam.

Ervaring en omvang

Via de websites en webapplicaties die Netivity ontwikkelt, wordt zo jaarlijks voor circa een miljard euro aan goederen en diensten online verkocht door onze klanten. Netivity is daarmee een van de grootste internetbedrijven op gebied van e-commerce in Nederland. Als leerbedrijf dragen we bovendien bij aan de ontwikkeling van nieuw ICT-talent. We werken bijvoorbeeld samen met de ICT opleidingen van hogeschool Windesheim en NHL hogescholen.

Innovatie

Als Netivity willen we blijvend innoveren. Onze SaaS oplossingen, die we vanuit dochterbedrijf Tweakwise ook buiten Netivity aanbieden, is daar een voorbeeld van. Maar ook ons dochterbedrijf Onethinx past in die filosofie. Daarin worden toepassingen gemaakt voor het Internet of Things op basis van LoRaWAN mobiel internet. Al deze ontwikkelingen hebben als kenmerk: ze zijn Big Data gedreven.

Deel deze pagina