Nieuws overzicht

Gezeul met tent voorbij bij Vrijbuiter

Datum publicatie: 9 maart 2017

Zoek vandaag een tent uit in een van de Vrijbuiter megastores of online in de nieuwe webshop en laat deze komende zomer bezorgen op de camping. Gemak en vrijheid zijn het credo voor Vrijbuiter, dat volledig omnichannel werd, vertelt Guido Heeringa, marketingmanager van Vrijbuiter.

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar het is gewoon mogelijk om je kampeerspullen op je vakantieadres te laten bezorgen. Er zijn natuurlijk wel grenzen aan dit gemak, want de Nederlandse webshop rijdt er nog niet voor naar Itali├ź. Het laat volgens Heeringa vooral zien dat Vrijbuiter het begrip van vrijheid oprekt voor de klantreis.

Altijd en overal

"We willen dat onze klanten altijd en overal bij ons terecht kunnen op de manier die zijzelf prettig vinden. Ruim een jaar geleden zijn we daarom begonnen met een omvangrijk innovatietraject richting een omnichannel winkelbeleving", verduidelijkt hij.

Big bang

Vrijbuiter besloot een nieuw kassasysteem te implementeren en tegelijk een nieuwe online winkel te laten ontwikkelen. "Toen we met Netivity voor de online winkel aan de slag gingen en met Valk voor de kassa's, werd al snel duidelijk dat we ook ons ERP-systeem moesten vervangen. Zo ontstond een enorme operatie die ook nog eens in een enkel moment, een big bang, live moest."

Megaveel

Een big bang van grote getallen. Want online worden nu 25.000 artikelen aangeboden. En in de vier megastores die gezamenlijk 40.000 m2 tellen komen jaarlijks miljoenen bezoekers. Bovendien is met invoering van het nieuwe ERP, het kassasysteem en de webshop ook levering vanuit de megastores mogelijk geworden na een online aankoop. Begin februari was dat zover.

Slechts half jaar

Van besluit tot livegang kostte uiteindelijk slechts een half jaar tijd, mede door gebruik van de standaard software van Netivity Core, aangevuld met maatwerk development specifiek voor Vrijbuiter. "Het is juist deze combinatie die Netivity bijzonder maakt, naast de grote e-commerce ervaring. Iedereen om ons heen zei dat het niet zou lukken in een half jaar en toch is dat wel gebeurd! De eerste weken laten al een enorme groei in orders zien."

Vanaf de camping

De webshop is nu op alle devices optimaal te gebruiken. Dus vanaf het gras op de camping een nieuw luchtbed bestellen en laten bezorgen, het kan allemaal. Bovendien zijn de zuilen in de winkel geoptimaliseerd met de nieuwe front-end techniek van Netivity. Grote vooruitgang voor Vrijbuiter is ook dat nu alle klanten in 1 database zitten. "Ze kunnen alles terugvinden wat ze bij ons doen. Of ze nou op hun smartphone iets zoeken en in een van onze megastores verder winkelen, het is onderdeel van een complete beleving."

Smaakt naar meer

De webshop is momenteel qua omzet nog de kleinste van alle verkoopkanalen van Vrijbuiter. Maar de verwachting is dat de balans snel gaat veranderen. De basis van het nieuwe online platform smaakt naar meer. "Een van de andere redenen waarom we voor Netivity kozen is de capaciteit. Netivity is groot genoeg om snel voor ons door te ontwikkelen en continuïteit te borgen voor de toekomst. Maar het is niet log, wat goed is voor de onderlinge relatie. De lijnen zijn kort, het is gewoon prettig werken."

Van gasnippel tot De Waard

Komende tijd investeert Vrijbuiter dan ook in het verder vergroten van het online assortiment. Van kleine gasnippel tot grote De Waard tent en alles wat daartussenin en daaromheen zit. "We hebben een bijzondere mix in ons assortiment van kleine, specifieke tot grote algemene producten, wat ook om goede zoek- en navigatiesoftware vraagt. Netivity biedt dat met Tweakwise. Met dit nieuwe online platform hebben wij nu ook de vrijheid om verder te groeien."


Nieuws overzicht
Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over en van onze producten?

Neem contact op
Kom jij werken bij Netivity?
Vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.
Meer weten? Bekijk onze cookieverklaring.

Sluit melding