Nieuws overzicht

Eerste UWP e-commerce app

Samenwerking Netivity en Microsoft

Datum publicatie: 09 juni 2016

Internetbedrijf Netivity uit Zwolle heeft voor online retailer Doc&Booff de eerste e-commerce kiosk in Nederland ontwikkeld als Universal Windows Platform (UWP) applicatie. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met en ondersteuning van Microsoft Nederland.

De applicatie is gemaakt voor gebruik op verschillende devices, maar vooral ook met oog op instore aanraakschermen. Het gebruik in fysieke vestigingen van retailers biedt extra mogelijkheden voor een omnichannel klantbeleving. De UWP app kan uitgerold worden via de Microsoft Store.

Gebruikservaring

Volgens Netivity biedt de UWP app een optimale gebruikservaring op aanraakschermen omdat het maximaal gebruik maakt van de rekenkracht en karakteristieken van een device. Bij gebruik van een browseroplossing is dat bijvoorbeeld minder goed mogelijk. Ook hoeft er bij UWP maar een keer een app ontwikkeld te worden die meteen op alle type apparaten gebruikt kan worden.

Ontwikkelstraat

Het development van UWP apps ligt in het verlengde van de ontwikkelstraat in Visual Studio dat bij Netivity al wordt gebruikt voor de bouw van e-commerce platforms voor de grotere online retailers. Met de ervaring van de ontwikkeling van deze eerste app is een framework gebouwd waar ook andere retailers van kunnen profiteren; de bouw van nieuwe apps zal nu sneller gaan. Bij Netivity zijn een aantal developers door Microsoft opgeleid voor het werken met de nieuwe code.

Business

Volgens Microsoft wordt de kracht van UWP ook voor business toepassingen hiermee nog zichtbaarder: "Je ziet dat het gebruik van Microsoft software in de business omgeving hard groeit. Het toepassen van UWP apps past in die ontwikkeling. Deze app laat zien dat op dit gebied veel kansen liggen", zegt Caroline Phillips, Director of Developer Experience van Microsoft Nederland.

Dierenartsenpraktijk

Doc&Booff is een webshop voor dierbenodigdheden waar ruim 400 dierenartsenpraktijken bij zijn aangesloten. Het huidige platform werd ook door Netivity ontwikkeld. De UWP app maakt gebruik van de onderliggende software-architectuur zoals de koppeling met productdatabases waarin content en pricing staan. Volgens e-commerce manager Feliks Stevens is Doc&Booff altijd op zoek naar nieuwe manieren om diereneigenaren te bedienen. Het welzijn van het dier staat hierbij centraal.

"In de dierenartsenpraktijk kan met de app direct samen met de dierenarts gekeken worden naar het beste product voor het dier. Maar mensen kunnen er wellicht ook zelf even in rondkijken terwijl ze wachten. We gaan nu een pilot doen bij Diergezondheidscentrum De Limes in de regio Utrecht om te kijken hoe dat in de dierenartsenpraktijk werkt", zegt Stevens.

Windows 10 en 3D

De Doc&Booff app is zo gemaakt dat deze op elk willekeurig Windows 10 device kan draaien. Met gebruik van 3D beelden naast gewone fotografie kan dat zelfs in de Hololens een toepassing zijn naast een instore device of smartphone. Bovendien is de schaalbaarheid van de app onbeperkt waarmee deze evengoed op een 15 inch of 150 inch touch device te gebruiken is.


Nieuws overzicht
Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over en van onze producten?

Neem contact op
Kom jij werken bij Netivity?
Vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.
Meer weten? Bekijk onze cookieverklaring.

Sluit melding