Nieuws overzicht

Betere match op nieuw Relatieplanet.nl

Datum publicatie: 29 oktober 2015

Een van de meest bekende datingsites van Nederland is geheel vernieuwd. Internetbedrijf Netivity uit Zwolle bouwde Relatieplanet.nl met een nieuw responsive en fluid design en betere zoekfuncties. Singles kunnen nu nauwkeuriger zoeken in de tienduizenden profielen, ook vanaf hun smartphone.

Efficiënter

De nieuwe website is de afgelopen maanden zowel aan de voor- als achterkant opnieuw opgebouwd. Na enkele weken proefdraaien is de nieuwbouw nu officieel van start. Het online dating platform werkt daardoor efficiënter, waardoor de gewenste zoekresultaten sneller verschijnen. Hiervoor is ook de specialistische zoek- en navigeersoftware van Tweakwise ingezet.

Chatsysteem

De website is volledig 'responsive' en 'fluid' van opzet, waardoor deze ook op een smartphone en tablet zijn te gebruiken met behoud van uitstraling en functionaliteiten, zoals ook het veel gewaardeerde chatsysteem. Deze functionaliteiten zijn daarbij nog betrouwbaarder geworden.

Kostendaling

Het vernieuwde Relatieplanet.nl werd op maat gebouwd door internetbedrijf Netivity uit Zwolle. Door de efficiënt werkende IT-architectuur zijn de kosten voor beheer en onderhoud aanzienlijk gedaald. Door dit alles kan Relatieplanet het platform door blijven ontwikkelen. Netivity blijft daarbij betrokken als beheerder en ontwikkelaar.

Match

Volgens Relatieplanet een keuze op basis van ratio en gevoel. "Het is prettig samen te werken met een organisatie dicht bij ons in de buurt, met veel ervaring en die ook technisch vooraanstaand zijn. Maar Netivity is vooral een goede match met ons omdat er veel betrokkenheid is en een duidelijke drijfveer om iets moois neer te zetten", zegt managing director Erik van der Veen van Relatieplanet.nl.

Techniek

Een projectteam van Relatieplanet en Netivity samen, dat vier developers had werken aan het project, bouwde het nieuwe online platform in zes maanden tijd. "Er is ruim 3000 uur aan gewerkt, een immense klus. Maar dat deden we met liefde, natuurlijk. Ook al omdat we hier onze nieuwe visie op gelaagde IT-architectuur, unittesten en Microsoft Azure techniek in konden toepassen", zegt directeur Wim Selles van Netivity.


Nieuws overzicht
Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over en van onze producten?

Neem contact op
Kom jij werken bij Netivity?
Vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.
Meer weten? Bekijk onze cookieverklaring.

Sluit melding