Nieuws overzicht

Netivity en Optimizers bundelen hun krachten om een internationale leider in e-commerce en Order-to-Delivery oplossingen te vormen.

Datum publicatie: 23 december 2020

Netivity wordt onderdeel van de Optimizers Group. Beide bedrijven zijn van vergelijkbare omvang en beschikken over een complementair productaanbod, waardoor het vermogen om klanten te helpen met oplossingen in de gehele Order-to-Delivery keten wordt versterkt. De nieuw gevormde combinatie wordt gesteund door Main Capital.Over Optimizers

Optimizers is een internationale leverancier van op SaaS gebaseerde software en mobiele apps voor de supply chain, logistiek en e-commerce markten. Vanuit kantoren in Nederland, Zweden en de VS heeft Optimizers 70 medewerkers in dienst en bedienen zij meer dan 1.000 internationale groothandels en handelsbedrijven in 28 landen.

Over Netivity

Netivity levert een toonaangevend e-commerce webwinkelplatform en is leverancier van online verkoopconversie-optimalisatieoplossingen. Voor Netivity werken 60 mensen. Het bedrijf heeft een sterke en gediversifieerde klantenbasis bestaande uit honderden bedrijven die actief zijn in online FMCG, home deco en foodretail, en die >25% van de Twinkle Top 250 webwinkels in de Benelux beslaan. Enkele voorbeelden zijn Fonq, SPAR en Intratuin.

Netivity voert twee flagship products, genaamd Netivity CORE en Tweakwise:

  • Netivity CORE is een toonaangevend e-commerce platform dat zeer agile kan worden aangepast aan de behoeften van de klant, waardoor grotere high-volume B2B- en B2C- (e-) commerce platforms perfect bediend kunnen worden.
  • Tweakwise is een gespecialiseerde SaaS-suite gericht op het optimaliseren van de verkoopconversie op e-commerce websites. Tweakwise is een toonaangevende Europese speler in de markt voor online search, merchandising en personalisatie.

Over Main Capital

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Main Capital heeft ongeveer EUR 1 miljard onder beheer voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland, Duitsland en Scandinavië. Een ervaren team van professionals beheert de portefeuille van softwaregroepen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

Een winnende combinatie

De combinatie van de organisaties is goed voor een omzet van 16 miljoen euro in 2021 met zicht op een autonome groei van meer dan 20%. De organisaties hebben gezamenlijk meer dan 130 medewerkers en delen een vergelijkbare organisatiecultuur. Het management van Netivity blijft aan boord en gaat door als aandeelhouder van de nieuw gevormde groep.

Vooruitblikken

Stefan van Diggelen (CEO Optimizers): De acquisitie van Netivity is volledig in lijn met de strategie van Optimizers om klanten te bedienen met een volledig pakket aan producten en diensten in de gehele order-to-delivery keten. De sterke e-commerce oplossingen van Netivity zijn waardevolle en complementaire aanvullingen op het bestaande aanbod van Optimizers.

Stefan van Opstal (CEO Netivity): Wij zijn verheugd ons aan te sluiten bij Optimizers, omdat we verwachten dat hun sterke internationale aanwezigheid ons marktpotentieel zal vergroten. Ook hebben we een aansluitende focus qua marktsegmenten, waarbij we verwachten onze e-commerce klanten te kunnen gaan helpen met een all-in-one suite voor hun meest cruciale bedrijfsprocessen.


Optimizers.nl


Nieuws overzicht
Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over en van onze producten?

Neem contact op
Kom jij werken bij Netivity?
Vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.
Meer weten? Bekijk onze cookieverklaring.

Sluit melding