E-commerce kennis voor allen

Netivity is in 1999 ontstaan. Onze webdevelopers staan aan de wieg van de eerste webshops in Nederland. In e-commerce en met name online retail gaan de ontwikkelingen zeer snel, ook omdat de marges klein zijn en de concurrentie groot. Netivity heeft door de jarenlange ervaring met ontwikkeling van e-commerce platforms een voorsprong opgebouwd op gebied van internet software. Een voorsprong waarvan ook de industrie en diensten sector nu profiteert.

Betere investeringsbesluiten

We bouwen onze online platforms multilayer, dus meerlaags met duidelijke scheiding van verschillende lagen en verantwoordelijkheden. Het heeft allerlei technische voordelen die de gebruiksvriendelijkheid ten goede komen. Maar het zorgt ook dat we een platform op onderdelen door kunnen ontwikkelen. En dat is weer goed voor de levensduur. De business logica met Netivity Core gaat bijvoorbeeld tien jaar mee of meer. Maar de front-end, door steeds veranderende eisen van klanten, eerder drie jaar. Door deze lagen goed te scheiden, is een investering in onze platforms beter te verantwoorden voor de toekomst. Als je een nieuwe front-end nodig hebt, hoef je over een paar jaar niet meteen een volledig nieuw platform. We kunnen je zelfs helpen dit voor je door te rekenen.

Breed toepasbaar

Er is bij e-commerce altijd sprake van een hoge graad van beveiliging, gebruiksgemak en complexiteit door de benodigde betaal- en bestelmodules. Bovendien gaat het altijd om grote aantallen producten en veelal ook om omvangrijke aantallen bezoekers. E-commerce beslaat daarmee het complete spectrum van internet applicaties. De kennis die Netivity opbouwde en opbouwt in e-commerce is vervolgens breed toepasbaar op andere sectoren en dat doen we dan ook. We hebben dus veel ervaring met big data analyse, het snel, realtime en gebruiksvriendelijk toegankelijk maken van informatie op diverse devices. Maar ook de automatisering van de complexe logistieke processen daarachter. Dat is voor veel organisaties een probleem waar wij een oplossing voor bieden. 

Klaar voor een onbekende toekomst

De ontwikkeling in software gaan zo snel dat niemand precies weet wat er over drie jaar nodig is. Soms is het zelfs nodig nog tijdens het proces van de ontwikkeling van een platform aanpassingen te doen. We ontwerpen daarom in stapjes met deelopleveringen van reeds werkende software. Het is daardoor eenvoudiger nog tussentijds wijzigingen aan te brengen. Ook ontwikkelen we software die generiek gebruikt kan worden als SaaS (software as a service) producten. Alle klanten kunnen dan tegelijk van innovaties en verbeteringen profiteren, ook in de toekomt. Lees hier meer over onze projectaanpak.

Software architectuur centraal

Bij de ontwikkeling van online platforms en applicaties kiezen we altijd voor een integrale benadering. Daarbij kunnen we putten uit een rijke ervaring. We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden. Tegelijk kunnen we wel voor elke klant een specifieke aanpak maken. Zo hoeft niet alle bestaande software overboord, maar kijken we altijd wat nog goed her te gebruiken is. Een dergelijke aanpak vraagt een duidelijke visie op software architectuur en ook het centraal positioneren van het belang van software architectuur in de software ontwikkeling. Dat geldt voor platforms als geheel, maar ook voor losse componenten. Lees hier meer over onze visie op software architectuur.

 

Deel deze pagina