Werkwijze.

Heldere werkwijze en projectfasering.

De technologische ontwikkeling van online platforms vraagt om tal van keuzes. Software wordt daarbij steeds ingewikkelder en de keuzemogelijkheden groeien. Het is daarom extra belangrijk een heldere werkwijze en projectfasering te hanteren om jou als klant in dat keuzeproces te begeleiden. Het levert jou als klant betere onderbouwing van investeringsbesluiten. En het zorgt bovendien voor een snelle en efficiente ontwikkeling van software. Zo weet jij bij ons precies waar je aan toe bent.

Kennismaking

We vinden het heel belangrijk om goed kennis te maken en meestal zijn er meerdere gesprekken voor we verder gaan. Want wat je er ook van vindt, het ontwikkelen van software is een dienst. We gaan langere tijd samenwerken en dat betekent dat we bij elkaar moeten passen. Duurzame relaties ontwikkelen met onze klanten is daarbij een van onze kernwaarden. Een open, eerlijke houding overigens ook. Dus kijk bij onze cases voor een eerste indruk en neem gerust contact op voor vragen en een kennismaking.

Resultaat na kennismaking:

 • Eerste inschatting over haalbaarheid wensen
 • Een beeld van de mogelijkheden en onze ervaring daarmee
 • Voldoende informatie over de keuze voor fase 0-traject

Fase 0: Scope bepalen.

Als je na de kennismaking de samenwerking met ons wil aangaan, starten we met een fase 0 in de projectfasering. In deze fase gaan we in verschillende sessies met elkaar je klantwensen uitdenken en uitwerken. We praten door over de technische vereisten van de customer journey en over de logistiek van je processen. Zo wordt duidelijk welke functionaliteiten nodig zijn, maar vooral ook waarom dat zo is.

Het resultaat is een helder overzicht van alle opties en de bijbehorende eenmalige kosten en terugkerende vaste en variabele kosten. Deze fase wordt apart gefactureerd. Je hebt daardoor nog alle mogelijkheid om elders je software te laten ontwikkelen, maar al wel met het inzicht wat er precies nodig is. Je kunt fase 0 daarmee ook gebruiken als adviestraject.

Resultaat na fase 0:

 • Design van de Enterprise Software architectuur
 • Heldere offerte met diverse keuzes
 • Zicht op vaste en variabele kosten voor licenties en hosting
 • Helderheid over SLA's en verdere ontwikkeling
 • Voorbereiding voor een weloverwogen investeringsbesluit

Fase 1: Formalisering en besluiten.

Elke organisatie is anders en elke relatie daarom ook uniek. Met de inhoud en keuzeopties uit fase 0 concentreren we ons in deze fase op het formaliseren van het besluit over de ontwikkeling van een online platform door Netivity. We leggen scope, planning en budget vast en de wijze waarop we gaan samenwerken voor de ontwikkeling van het online platform of de software applicaties. Het opstellen van contracten is daar een logisch gevolg van. Het geeft jou als klant niet alleen duidelijkheid over dit project, maar ook wat je daarna van ons kan verwachten als het gaat om beheer en onderhoud en verdere ontwikkeling.

Resultaat na fase 1:

 • Helderheid over de wijze van samenwerking
 • Fomaliseren van de samenwerking
 • Getekende overeenkomsten

Fase 2: Ontwikkeling online platform.

In fase 2 vindt de ontwikkeling van het online platform plaats. De reeds ontworpen Enterprise Software architectuur wordt verder gedetailleerd. Er is altijd sprake van regelmatig overleg en updates over de stand van zaken. En afhankelijk van je exacte behoefte zullen er deelopleveringen plaatsvinden. In deze fase combineren we onze kennis en ervaring met diverse ontwikkelmethoden en jouw wens als klant. Zo werken we met elementen uit Scrum en Agile waarbij een focus ligt op het opleveren van werkende software in elke deeloplevering.

Resultaat na fase 2:

 • Grip op het project door regelmatig overleg en updates
 • Hoge kwaliteit werkende software applicaties
 • Snelle en efficiente oplevering
 • Een nieuw en beter online platform

Fase 3: Livegang en beheer.

Fase 2 gaat als vanzelfsprekend over in fase 3: livegang van je platform. Toch onderkennen we hierin een aparte fase. Ten eerste omdat we deze fase als onderdeel van het project zien. Na livegang is het altijd mogelijk dat er ondanks diverse testen nog bijsturing nodig is in de livesituatie. We monitoren daarom jouw online platform in de dagen na livegang extra intensief en we houden capaciteit vrij om direct aanpassingen te kunnen doen. Het is ook goed om deze fase apart te benoemen omdat in de praktijk blijkt dat bezoekers van je site altijd moeten wennen aan de nieuwe situatie.

Het resultaat na fase 3:

 • Het nieuwe online platform staat live
 • Intensieve monitoring van live situatie
 • Directe bijsturing en aanpassing waar nodig
 • Extra capaciteit binnen het development team
 • Een live online platform voor nu en de toekomst

Bekijk ook.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over en van onze producten?

Neem contact op
Kom jij werken bij Netivity?
Vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.
Meer weten? Bekijk onze cookieverklaring.

Sluit melding