Lab.

Onze passie voor technologie komt misschien wel het beste tot uiting in ons Lab. Hier onderzoeken we doorlopend de nieuwste technologische ontwikkelingen en werken we aan de meest geavanceerde en uitdagende projecten. Deze R&D omgeving is bovendien een fantastische leerschool voor veel van onze medewerkers en studenten van hogescholen en universiteiten waar we mee samenwerken.

Hololens.

Hololens.

De Hololens is een augmented reality bril van Microsoft. Dit houdt in dat computerbeelden met behulp van de bril in de werkelijkheid geplaatst kunnen worden. In ons Lab is onderzocht of het ondersteuning bij e-learning kan bieden. Zodat bijvoorbeeld een docent op afstand aanwezig kan zijn en zo samen met de student naar één visueel model kan kijken en aanwijzingen kan geven.

Oculus Rift.

Oculus Rift.

Een Oculus Rift is een virtual reality bril met een 3D-beeld. In ons Lab zijn er twee projecten omtrent de Oculus rift uitgevoerd. Allereerst is er een project uitgevoerd om te onderzoeken of Big Data door middel van Virtual Reality efficiënt en overzichtelijk gevisualiseerd kunnen worden. Daarnaast hebben we onderzocht of het bruikbaar is voor het opzetten en inrichten van een beursruimte.

Triangulatie locatiebepaling.

Triangulatie locatiebepaling.

Triangulatie is methode om de locatie van een IoT apparaat te bepalen, zonder gebruik te maken van een GPS module. In ons Lab is een app gemaakt voor het bepalen van de locatie van kleine IoT-devices op basis van triangulatiegegevens die KPN aanbiedt.

Gamification.

Gamification.

In ons Lab hebben we onderzocht of Gamification ingezet kan worden voor Tweakwise. Hiervoor is een app ontwikkeld waarmee de gebruiker van Navigator op een speelse manier geholpen wordt om content te beheren en dit naar een kwalitatief hoger niveau te brengen. Ook geeft het de status van de kwaliteit weer.

Cognitieve services.

Cognitieve services.

Met de cognitieve services van Microsoft kan op een relatief eenvoudige manier intelligentie als zelflerende systemen ingezet worden. In ons Lab is onderzocht of de services kunnen worden ingezet als alternatieve manier om producten op een webshop te zoeken. Bijvoorbeeld door het zoeken van producten aan de hand van een zoekzin in natuurlijke taal. Daarmee staat de weg open naar een spraak gestuurde zoekfunctie.

Universal Windows application (UWP).

Universal Windows application (UWP).

Een UWP is een applicatie die op alle type devices dezelfde beleving biedt, vanuit een centrale codebase. In ons Lab hebben we een UWP app gemaakt voor een 4K touch scherm dat op de winkelvloer toegepast kan worden.

Neo4J – graph database.

Neo4J – graph database.

Neo4J is een graaf database en een alternatief voor een relationele database. Het lijkt qua concept veel op de sociale wereld waarin we leven. Het gaat hierbij om het leggen van relaties. In ons Lab is een graaf database opgezet met producten en hun onderlinge relaties. Hiermee kunnen productaanbevelingen gedaan worden. Deze kunnen vervolgens in webshops als recommendations gebruikt worden.

Docker.

Docker.

Een nieuwe manier van hosten. Met Docker kan een applicatie verpakt worden in een verplaatsbare container. Op deze manier wordt het installeren van een applicatie op een server net zo eenvoudig als het installeren van een app op je smartphone. In ons Lab onderzoeken we of wij websites of andere applicaties door middel van Docker op een effectieve manier kunnen ontwikkelen en hosten.

Lab.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Lab?

Neem contact op

Bekijk ook.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over en van onze producten?

Neem contact op
Kom jij werken bij Netivity?
Vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.
Meer weten? Bekijk onze cookieverklaring.

Sluit melding