Case overzicht

Vrijheid bij omnichannel Vrijbuiter

Voor Vrijbuiter, de grootste kampeer- en outdoorwinkel van Nederland, is er natuurlijk niets mooier dan klanten binnen, maar ook buiten online te kunnen ontvangen. Vrij om te kiezen hoe en waar ze bij Vrijbuiter shoppen. Netivity ontwikkelde daarom een volledig omnichannel platform voor Vrijbuiter.

Beste van binnen en buiten

Met 40.000 vierkante meter winkeloppervlak en miljoenen klanten per jaar is een bezoek aan een van de vier Vrijbuiter MegaStores een belevenis op zich. Tegelijk is de webshop met circa 25.000 artikelen ook een begrip. Het nieuwe online platform combineert het beste van beide.

Klantvriendelijk en service

De nieuwe online winkel is voorzien van Netivity Core, waarmee we de essentie van online platforms neerzetten. De webshop van Vrijbuiter is daardoor nu sneller en prettiger in gebruik. Over snelheid gesproken, het complete online platform is in vier maanden gebouwd en live gezet, mede door het gebruik van standaard uitbreidingsmodules en de samenwerking met Vrijbuiter natuurlijk.

Vrijbuiter over Netivity

"Het is juist deze combinatie die Netivity bijzonder maakt, naast de grote e-commerce ervaring. Iedereen om ons heen zei dat het niet zou lukken in een half jaar en toch is dat wel gebeurd! Netivity is groot genoeg om snel voor ons door te ontwikkelen en continuïteit te borgen voor de toekomst. Maar het is niet log, wat goed is voor de onderlinge relatie", zegt Guido Heeringa, marketingmanager bij Vrijbuiter.

Reis van de klant

Door de koppeling met de kassasystemen van Vrijbuiter maakt het nu niet meer uit waar de klant shopt. Vanaf de camping, vanaf de bank of in de winkel, overal is er toegang tot producten, bestellingen en winkelmandjes. Als je dus op de camping aankomt en de tent lekt, kies je dus online, geholpen door de Tweakwise zoeksystemen, meteen een nieuwe tent. Of een reparatiekit, bijvoorbeeld, die jij daar laat bezorgen.

In de winkel

De front-end van Vrijbuiter is dan ook fluid responsive, adaptive en daarmee geschikt voor alle devices. Maar we zijn nog een stap verder gegaan. De front-end past zich ook automatisch aan de schermen in de fysieke winkels aan, waar ook een betaalautomaat aan is gekoppeld. Doordat dit gebaseerd is op dezelfde .NET code, is de onderhoudbaarheid van het platform beter en de doorontwikkeling ook.

De toekomst is buiten

Aangezien we onze platforms multilayer opbouwen kan Vrijbuiter in de toekomst eenvoudig nieuwe kanalen toevoegen. Met het nieuwe online platform is Vrijbuiter dus vrij om te gaan. Klaar voor een onbekende online toekomst daarbuiten.


Over Vrijbuiter

Vrijbuiter is de grootste kampeer- en outdoor specialist van Nederland. Permanent zijn er 400 tenten, een enorme collectie caravan en camper accessoires, tuinmeubelen en kampeermeubelen te bekijken op een totaaloppervlakte van ruim 40.000m┬▓. Vrijbuiter trekt jaarlijks miljoenen bezoekers naar zijn winkels. Vrijbuiter groeide ook digitaal mee met de ontwikkelingen en opende in 2012 een eigen webshop. Inmiddels heeft Vrijbuiter de grootste kampeer- en outdoor webshop van Nederland.

Techniek en diensten

  • Platform en taal: MVC 5, C# .NET, MS SQL
  • Front-end: Responsive, fluid en adaptive
  • Netivity modules en software: Navigator, Media en Forms
  • Netivity diensten: advies software architectuur, hosting, development, beheer en onderhoud
  • Klant sinds: 2016
  • Laatste project: nieuw online platform, kiosk online platform, volledige integratie met kassasysteem
  • Bijzonderheden: omnichannel oplossing waarbij het platform is gekoppeld aan het kassa- en logistieke systeem. Daardoor zijn alle kanalen volledig in sync met elkaar.

Case overzicht

Bekijk ook.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over en van onze producten?

Neem contact op
Kom jij werken bij Netivity?
Vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.
Meer weten? Bekijk onze cookieverklaring.

Sluit melding