Case overzicht

Scapino.nl vernieuwd vanuit essentie

Winkelketen Scapino staat aan het begin van een nieuwe fase in haar ruim veertigjarige bestaan. En wij mogen daar een bijdrage aan leveren met de oplevering van een volledig nieuw omnichannel online platform. We brachten hierin de online software terug tot de essentie. De site is nu ruim twee keer zo snel en voorbereid op een nieuwe toekomst.

Nieuwe versie Netivity Core

Een noviteit is dat we Scapino daarbij hebben voorzien van de nieuwste versie van Netivity Core, de software die de basis legt onder al onze online platforms. We konden het project daardoor binnen drie maanden live zetten. We hebben daarbij niet alleen back-end en front-end development verzorgd, maar ook het bestaande design omgezet naar de nieuwste front-end techniek.

Scapino over het nieuwe platform

Projectleider Harmina de Jong van Scapino: "Waar we voorheen eigenlijk niets konden met tablet en smartphone is dat nu volledig anders. We hebben nu een super goede basis om op verder te bouwen. Daarbij hebben we in een enorm korte periode samen een nieuw online platform gerealiseerd. Netivity is professioneel, lekker nuchter en staat altijd voor je klaar.”

Op alle factoren sneller

De klantbeleving van bezoekers van de webshop is aanzienlijk verbeterd door verhoging van de snelheid van de site. We zien een verbetering in alle factoren zoals reactiesnelheid van de server, downloadtijd van de pagina en de rendering bij bezoekers in de browser. Dit heeft alles te maken met de nieuwe, meer gelaagde software architectuur, gecombineerd met bijvoorbeeld onze volledig configureerbare cachingmodule die alle Netivity Core platforms hebben en de module voor zeer snelle promotieberekeningen.

Zoekfunctionaliteit

Voor de meeste bezoekers zal vooral het overzichtelijke gebruik, de verbeterde zoekfunctionaliteit door Tweakwise software en de snelheid opvallen. We zijn namelijk zo dicht mogelijk bij de originele webshop van Scapino gebleven. Maar onder de motorkap is er een volledig nieuwe motor en bedrading gebouwd. Daarbij zijn er diverse maatwerkkoppelingen gemaakt, bijvoorbeeld voor ESP van e-Village Clang en het al goed werkende ERP-systeem.

Omnichannel responsive site

Het betekent ook dat we de mobiele site zo konden integreren met de desktopsite, die dan ook volledig fluid responsive en adaptive is. Een optimale gebruikservaring op alle type smartphones dus. Door de koppeling met winkelvoorraden en de kassasystemen is er de mogelijkheid om thuis en in de winkel te laten bezorgen. Zo is de site volledig omnichannel opgezet. Wel zo handig als je uit een assortiment van ruim 5000 artikelen met 7 tot 12 variaties net die ene veter zoekt op de nieuw vormgegeven U-lace pagina's. Soms is de online voorraad op, maar bevat een van de ruim 160 winkels in de buurt wel net die ene Hello Kitty ballerinaschoen maat 25.

Eerste klant

Voor Netivity vormde de ontwikkeling van het nieuwe Scapino.nl een extra mooie uitdaging omdat de winkelketen een van de allereerste klanten van ons was. Scapino hielp ons groeien als ontwikkelaar van e-commerce platforms. Na een tussenfase van enkele jaren, waarbij Scapino om organisatorische redenen het platform elders onderbracht, is de winkelketen nu weer terug bij Netivity. En wij willen op onze beurt Scapino nu helpen met alles wat wij sindsdien hebben geleerd en ontwikkeld.

De essentie

We merken bij al onze klanten dat we altijd wel iets van onszelf herkennen in de manier waarop ze werken. Bij Scapino is dat de kunst om vooruit te kijken, te vernieuwen en tegelijk zicht te houden op de essentie van wat je doet.


Over Scapino

Scapino bestaat sinds 1974 en is uitgegroeid tot de grootste aanbieder in Nederland op het gebied van schoenen, mode, sport- en vrijetijdsartikelen. De keten heeft ruim 160 vestigingen verspreid over het land. Er zijn diverse eigen schoenenmerken. Omdat schoenen en kleding tot de basisbehoeften van mensen behoren, wil Scapino voor mensen met een klein en met een groot budget een assortiment bieden. De focus ligt daarbij op comfort, functionaliteit en een mooi design, zowel met eigen merken als die van anderen.

Techniek en diensten

  • Platform: Netivity Core
  • Front-end: Typescript en SASS
  • Netivity modules en software: Navigator, customized Product Enrichment, Forms en Mediabank
  • Netivity diensten: advies IT-architectuur, development, hosting, beheer en onderhoud
  • Klant sinds: 2004
  • Laatste project: nieuwbouw omnichannel platform, inclusief maatwerk koppelingen
  • Bijzonderheden: front-end is responsive, adaptive, fluid en touch, grote snelheidswinst geboekt

Case overzicht

Bekijk ook.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over en van onze producten?

Neem contact op
Kom jij werken bij Netivity?
Vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.
Meer weten? Bekijk onze cookieverklaring.

Sluit melding