Case overzicht

Toegankelijke datastromen voor mensenstromen

Hoe zorg je dat 12.000 mensen vanuit het hele land op ordentelijke manier in een stadion belanden voor een concert of voetbalwedstrijd? En hoe zorg je dat honderden verkeersregelaars en beveiligers goed staan ingepland, over de juiste informatie beschikken en efficient incidenten kunnen rapporteren? Safety Group heeft die expertise en wij de benodigde techniek.

Complex

Toen Safety Group steeds groter werd, ontstond een groeiende behoefte aan technische ondersteuning. Het bedrijf houdt zich bezig met verkeer, vervoer en beveiliging. Overzicht en inzicht in actuele situaties zijn daarvoor essentieel. Het genereren van data van bijvoorbeeld aantallen auto's en bezoekers, is een ding. Maar het toegankelijk en toepasbaar maken ervan is een tweede.

Mobile

Samen met Safety Group ontwikkelden we sinds 2005 een groeiende expertise op dat gebied. Zo ontwikkelden we met -toen nog Windows mobile 6- op een .NET Compact Framework een applicatie voor handscanners waarmee ter plaatse tickets gescand en gecontroleerd kunnen worden. Ook vandaag nog kan zo in mum van tijd toegangscontrole van duizenden bezoekers worden verricht.

Realtime

De datastroom die zo ontstaat over de stroom bezoekers van een evenement wordt weer toegankelijk gemaakt voor opdrachtgevers en andere organisatiepartners van bijvoorbeeld de overheidshulpdiensten. Ze krijgen op een eigen online platform realtime inzicht in aantallen auto's en aanwezige bezoekers, voor elke locatie die ze willen.

Planning

Het tekent de complexiteit en veelzijdigheid van het werk van Safety Group, maar ook de benodigde technische ondersteuning. Een ander voorbeeld vormt de planningsmodule, die Safety Group ondersteunt in het ISO en VCA gecertificeerd werken met personeel.

Checks

De module voert bij het inplannen van mensen bijvoorbeeld diverse checks uit zoals voor de arbeidstijdenwet en beschikbaarheid. Maar het systeem helpt ook het mandaat met dubbel checks organiseren voor besluiten over de inzet van mensen. Bovendien genereert deze online service automatisch bijlages, zoals werkinstructies.

Tickets

Consumenten kopen in de diverse online winkels die we bouwden tickets voor evenementen. Het systeem verwerkt de ticketaanvragen en genereert pdf's met barcodes en relevante informatie voor de bezoeker. Aan de achterkant wordt dat gekoppeld aan een datacenter waar de scanners mee synchroniseren.

Mysteryland

De case van Mysteryland is exemplarisch. Mysteryland is hét toonaangevende dance-evenement van Nederland, maar ook van de wereld. Het evenement in de Haarlemmermeer is eveneens één van de grootste entree heffende dagfestivals van Nederland. Dit betekent voor de Safety Group dat er op die dag een topprestatie geleverd moet worden.

Grote getallen

Safety Group zorgt met Traffic Support, ruim 200 verkeersregelaars en 800 borden, voor een optimale verkeersafwikkeling. OnlineTicket.nl zorgt voor de noodzakelijke data voor het verkeersmanagement. VervoersProjecten Nederland zette ruim 70 OV-wagens in om het evenement voor het Openbaar Vervoer toegankelijk te maken. Voor Crowd Support betekent dit een inzet van maar liefst 520 beveiligers.

Ervaring

Het genereert allemaal datastromen voor het management van mensenstromen. Wij zijn gespecialiseerd in het realtime toegankelijk maken van grote datastromen, en dat zijn we mede door onze ervaring bij Safety Group.


Over Safety Group

Onder de paraplu van Safety Group zijn negen bedrijven actief: waaronder Event Travel, Traffic Support, Crowd Support, IVON en Online Tickets. 20 jaar geleden startten de oprichters nog met busreisjes naar Duitse discotheken, inmiddels werken er 1000 medewerkers. Van Buitengewoon Opsporing Ambtenaren tot logistiek planners. Netivity bouwt de diverse online platforms die Safety Group ondersteunt in haar dagelijks werk, binnen en buiten.

Techniek en diensten

  • Platform en taal: MVC 4, C# .NET, SQL.
  • Front-end: Javascript en LESS, responsive (Event Travel)
  • Netivity modules en software: Forms, Publisher
  • Netivity diensten: advies IT-architectuur, hosting, development, beheer en onderhoud
  • Klant sinds: 2005
  • Laatste project: nieuwbouw complete platform Event Travel, meertalig OnlineTicket.nl
  • Bijzonderheden: Safety Group gebruikt ruim dertig applicaties van Netivity, onder andere voor planning, ticketverkoop en ticket scannen op locatie

Case overzicht
Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over en van onze producten?

Neem contact op
Kom jij werken bij Netivity?
Vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.
Meer weten? Bekijk onze cookieverklaring.

Sluit melding