Case overzicht

Met liefde gebouwd

Honderdduizenden inschrijvingen, prijswinnend, jaar na jaar: het online dating platform van Relatieplanet behoort tot de top in zijn segment. Toch was het niet goed genoeg, want ook datingsites hebben blijvend conversie nodig, naar relaties natuurlijk. Wij werden daarom gevraagd de site volledig nieuw te bouwen. En dat deden we met liefde.

Sneller gelukkig

Hebben we daarmee de ware liefde dichterbij gebracht voor de 2,3 miljoen singles in Nederland? Misschien wel, want door onze techniek gaat het zoeken in de honderdduizenden profielen van de leden van Relatieplanet sneller en beter. Zeg nou zelf, wie wil er nou te lang wachten op de ware?

Een goede match

Natuurlijk is dat in de eerste plaats vooral ook de verdienste van onze opdrachtgever zelf. De projectmanagers bij onze klant bepaalden uiteindelijk welke knoppen zouden wijzigen en hoe de customer journey moest verbeteren. Maar wij stonden voor de uitdaging het technisch mogelijk te maken. Bovendien, wij weten wat er online nog meer kan en dat vergrootte de mogelijkheden voor Relatieplanet weer. We zijn een mooie match dus.

In de cloud

Relatieplanet draait ook om het gevoel dat het klopt. Met je hoofd in de wolken belanden, omdat je vertrouwt op die ene. In de site van Relatieplanet wordt daarom gebruik gemaakt van de cloud en de nieuwste technieken, zoals de techniek van Microsoft Azure. Belangrijk onderdeel vormt ook de specialistische zoek- en navigeersoftware van Tweakwise, onze dochter. Zo is de datingsite helemaal klaar voor de toekomst.

Multilayer

Niet voor niets is er bij ons maanden aan gewerkt met een team van vijf verschillende developers, onder wie ook de architecten van onze multilayer principes. We hebben de front-end namelijk losgekoppeld van de business-laag en die weer losgemaakt van de data-laag. Zo kan Relatieplanet zich omnichannel blijven ontwikkelen want later altijd een nieuwe applicatie aanhaken. Bovendien biedt het kans om veel efficiƫnter op onderdelen door te ontwikkelen.

Gelukkig

Dat we daarmee het beheer en onderhoud van het platform aanzienlijk efficiƫnter maakten, is voor de singles niet direct merkbaar, maar voor Relatieplanet zelf wel. De kosten voor beheer en onderhoud bedragen nu namelijk nog maar een fractie van de kosten van het oude platform. Misschien niet zo romantisch, maar wel nodig voor een gelukkige toekomst.


Over Relatieplanet

Datingsite Relatieplanet hanteert de slogan 'Alles voor de liefde' en haar website is het middel om dat mogelijk te maken. Het is een van de bekendste dating platforms van Nederland en onderdeel van de Telegraaf Media Groep. De site valt jaar op jaar in de prijzen. Netivity bouwde recent een volledig nieuw online platform voor Relatieplanet.

Techniek en diensten

  • Platform en taal: MVC 5, C# .NET, volledig asynchroon, SQL.
  • Front-end: Javascript en SCSS.
  • Netivity modules en software:customized Navigator, Product Enrichment
  • Infrastructuur: SignalR
  • Netivity diensten: advies IT-architectuur, advies en koppeling hostingpartij, development, beheer en onderhoud
  • Klant sinds: 2015
  • Laatste project: nieuwbouw complete platform, responsive en fluid front-end development
  • Bijzonderheden: in zes maanden nieuw gebouwd, beheer en onderhoud nu fractie van oorspronkelijke kosten

Case overzicht

Bekijk ook.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over en van onze producten?

Neem contact op
Kom jij werken bij Netivity?
Vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.
Meer weten? Bekijk onze cookieverklaring.

Sluit melding