Case overzicht

Gezonder door een online wereld

Er zijn van die projecten waar ons hart niet alleen technisch van gaat kloppen, maar we ons ook inhoudelijk betrokken bij voelen. SamenGezond van Menzis is zo'n project. Het voelt goed om met onze software een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren. We zijn blij dat het idee van Menzis voor dit platform dan ook aanslaat

Nieuwbouw

SamenGezond bestond al even toen Netivity in beeld kwam voor een nieuwe versie van het online platform. We besloten samen ook meteen gezondheidsapps te koppelen aan het systeem om punten te sparen. Dat maakt het direct meer interactief.

Vertrouwen

Menzis gaat uit van vertrouwen in zijn klanten. Er is bewust gekozen voor een laagdrempelige deelname en het uitblijven van allerlei checks op de gezondheidsactiviteiten die mensen op het platform registreren. Dat betekent ook uitgebreid inlogmogelijkheden, zoals nu met Facebook en Google+.

Producten

Voor de webshop en de producten die deelnemers kunnen kopen op basis van verzamelde punten, is een koppeling gemaakt met de leverancier van deze producten. Zo gauw de catalogus bij de leverancier wordt aangevuld, verschijnt het product ook automatisch in de webshop van SamenGezond.

Toekomst

Het zal ongetwijfeld niet de laatste ontwikkeling zijn. Want Menzis heeft grote plannen met SamenGezond. Er moeten uiteindelijk 1 miljoen deelnemers op actief worden. Wij helpen graag mee en ook steeds meer medewerkers schrijven zich in voor het spaarprogramma. Dat is ook voor Netivity wel zo gezond.


Over Menzis

Zorgverzekeraar Menzis behoort tot de vijf grote zorgverzekeraars van Nederland. Met het gezondheidsplatform SamenGezond wil Menzis mensen helpen gezonder te leven. In ruil voor gezond gedrag, krijgen mensen punten waarmee in de aangesloten webshop producten kunnen worden gekocht. Wij bouwden een nieuw online platform voor het spaarsysteem en de webshop zelf.

Techniek en diensten

  • Platform en taal: MVC 5, C# .NET, SQL
  • Front-end: Javascript en SCSS
  • Netivity modules en software:Navigator, Forms
  • Infrastructuur: SignalR
  • Netivity diensten: advies IT-architectuur, development, hosting, beheer en onderhoud
  • Klant sinds: 2013
  • Laatste project: nieuwbouw complete platform, responsive en log-in via Facebook en Google+
  • Bijzonderheden: koppeling met apps van Runkeeper, Strava, Virtuagym en Natuurmonumenten

Case overzicht
Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over en van onze producten?

Neem contact op
Kom jij werken bij Netivity?
Vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.
Meer weten? Bekijk onze cookieverklaring.

Sluit melding