Case overzicht

Online juwelen voor de wereld

Wablief? Ook bijous bij Lucardi in België te koop? Ja, want voor onze klant Lucardi, de Beste Winkelketen 2015-2016 categorie Sieraden en Bijouterie, hebben we namelijk de webshop meertalig en meerlandig gemaakt. De site is technisch geschikt om overal in de wereld een online vestiging te openen.

Koppeling

Door een koppeling met vertaalsoftware van Bing is dat nog eens een stuk eenvoudiger geworden. Met een druk op de knop verandert de content beheerder van Lucardi een button voor een ring naar het Franse bague.

Buttons

De site is qua content nu gereed voor het Vlaams en daarmee in België voor geopend verklaard via lucardi-juwelier.be. Voor het Waals wordt nog gewerkt aan de content. Dat was technisch overigens nog best een uitdaging zeker op gebied van responsiveness. Want een vertaling van ring naar bague kan wel eens betekenen dat de tekst uit een button loopt.

Localisaties

Maar denk ook aan het content management systeem dat meertalig moest worden, de productdatabase, de geautomatiseerde meldingen en de hele betaalstraat. Door localisaties mogelijk te maken voor alle daarvoor relevante onderdelen van het online platform, is de site nu volledig meerlandig en meertalig. Twee talen voor België dus, of tien, want technisch maakt dat niet meer uit.

Chunks

Winkelketen Lucardi is de grootste online aanbieder onder de juweliers in Nederland. Netivity bouwde het online platform en host deze ook. Bijzonder aan de website is onder andere een online tool om zelf sieraden samen te stellen en te bestellen van bijvoorbeeld Swarovski en More Chunks.

Bijou is bijou

Het technisch ombouwen naar de internationale ambitie was daarmee misschien nog niet de enige grote uitdaging. Het is zeker ook een hele klus voor de content beheerder. Een voordeel is wel: bijou is in het Frans gewoon bijou. En anders zijn er altijd nog de vertalers van Bing.


Over Lucardi

Lucardi is opgericht in 1985 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste online juweliersketen van Nederland. Lucardi maakt sinds mei 2006 deel uit van de KIN Group (Klockgrossisten I Norden AB). KIN is op dit moment de grootste verkoper van horloges in Noord-Europa. Netivity ontwikkelt sinds 2006 het online platform van Lucardi.

Techniek en diensten

  • Platform en taal: MVC 5, C# .NET, deels asynchroon, SQL.
  • Front-end: Javascript en SCSS.
  • Netivity modules en software: Product Enrichment
  • Netivity diensten: advies IT-architectuur, development, beheer en onderhoud
  • Klant sinds: 2006
  • Laatste project: meertalig en meerlandig online platform, responsive front-end
  • Bijzonderheden: juwelen configurator, koppeling Bing translator in CMS.

Case overzicht

Bekijk ook.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over en van onze producten?

Neem contact op
Kom jij werken bij Netivity?
Vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.
Meer weten? Bekijk onze cookieverklaring.

Sluit melding