Case overzicht

Vloeiende software die werkt

De beste software is misschien wel de software die je niet merkt. Die zonder gedoe, een vloeiende ervaring biedt. Met buttons die werken, afbeeldingen die laden en een logisch aankoopproces zonder bugs. Voor fonQ mochten we dat ontwikkelen en recent werd dat opgeleverd. Het biedt letterlijk oneindige mogelijkheden, want de webshop past zich nu aan naar alle denkbare schermformaten, ook in de toekomst.

Grafische beleving

Voor fonQ is dat zeer belangrijk. Want als een van de grotere e-commerce partijen in Nederland ziet het online warenhuis welke trend zich aftekent: 30 procent van het verkeer komt via de smartphone. Belangrijk uitgangspunt voor fonQ is de beleving van de consument, die geïnspireerd moet raken bij een bezoek. En daar zijn natuurlijk goede grafische weergaven voor nodig, ongeacht het device. Daarom bouwden we een website die ook op een smartphone en tablet dezelfde beleving biedt.

Touch in browser

Dus, of je nu met een desktop, tablet of smartphone op Windows, iOS of Android, de webshop bezoekt, de site heeft dezelfde uitstraling en gebruikservaring. Op de desktop bezoek je fonQ in een browser en op je tablet en smartphone ook. Maar daar is het net alsof je een app hebt geopend. De site is namelijk ontworpen vanuit een touch-ervaring voor apparaten met touch-schermen.

Liquid en beheer

En ja, dat is behoorlijk bijzonder, vindt fonQ en dat vinden we ook bij Netivity. We bouwden inmiddels honderden online platforms in de afgelopen vijftien jaar. Dit is de eerste die voor een complete webshop responsive (aangepast aan resolutie en type device), adaptive (knoppen worden groter, afbeeldingen logisch geschaald) en liquid (altijd beeldvullend en slim opgebouwd) is. Toen we toch bezig waren, ontwikkelden we ook een deel van de back-end opnieuw en een nieuwe beheeromgeving erbij.

Multilayer

Niet voor niets is er bij ons maanden aan gewerkt met een team van vijf verschillende developers, onder wie ook de architecten van onze multilayer principes. We hebben de front-end namelijk losgekoppeld van de business-laag en die weer losgemaakt van de data-laag. Zo kan fonQ zich omnichannel blijven ontwikkelen, want er kan later altijd een nieuwe applicatie worden aangehaakt. Bovendien biedt het kans om veel efficiënter op onderdelen door te ontwikkelen.

Caching

Dan nog een extra technisch detail, want we zijn tenslotte internet software technici. Ondanks de enorme database van producten en de grafisch georiënteerde paginaopbouw bij fonQ, weten we de laadtijd klein te houden. We maken namelijk op een slimme manier gebruik van caching wat het verkeer naar de database aanzienlijk verkleint. Zo wordt een doorgerekende promotieactie snel getoond, ook crossplatform.

Twee werelden

We zijn best wel trots op wat we mochten bouwen voor fonQ. Volgens ons kwam zo het beste van twee werelden bij elkaar. Tegelijkertijd hopen we dat de consument er eigenlijk niets van merkt. Dat er onbewust met veel plezier en vaak online wordt gewinkeld bij onze klant. Want dan hebben wij ons werk echt goed gedaan.


Over fonQ

fonQ.nl is een van de grootste online warenhuizen op de Nederlandse markt. Het is een van de top e-commerce partijen in Nederland, zo blijkt uit de ranglijst die vakblad Twinkle jaarlijks laat maken. In de visie van fonQ spelen beleving en inspiratie een belangrijke rol. Onze techniek ondersteunt fonQ daarin.

Techniek en diensten

  • Platform: MVC 5, C# .NET, volledig asynchroon
  • Front-end: Typescript en SASS
  • Netivity modules en software:Navigator, customized Product Enrichment, Forms en Mediabank
  • Netivity diensten: advies IT-architectuur, development, hosting, beheer en onderhoud
  • Klant sinds: 2003
  • Laatste project: nieuwbouw van de front-end en de multi-layer architectuur inclusief nieuwe backoffice
  • Bijzonderheden: front-end is responsive, adaptive, fluid en touch

Case overzicht

Bekijk ook.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over en van onze producten?

Neem contact op
Kom jij werken bij Netivity?
Vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.
Meer weten? Bekijk onze cookieverklaring.

Sluit melding