Case overzicht

Complexiteit bij Connexxion

De naam van Connexxion zegt het al: het draait om verbinding. Als internetbedrijf voelen we ons dan ook zeer verwant met deze klant. We mogen al ruim tien jaar voor Connexxion werken en we bouwden ruim achttien online platforms. Het blijven verbinden van veel verschillende gebruikers aan een groot aantal verschillende datastromen, dat is pas realtime ontwikkelen.

Namen

Achter Connexxion schuilen bijvoorbeeld namen als Schiphol Travel Taxi, Hotel Shuttles, maar ook ambulancediensten en trein- en busdiensten in Nederland. Een dagelijkse enorme logistieke operatie die veel vraagt van de planning om een zo goed mogelijke ervaring en dienst te bieden aan de vele tienduizenden reizigers en patiënten.

Kinderen

Via de websites van Connexxion kunnen ouders zien hoe lang het nog duurt voor de taxiservices komt om hun kind naar school te brengen. Zo weet je precies wanneer de jas aan moet en de melk opgedronken. De realtime weergave en logs van de taxi is direct toegankelijk voor ouders.

Patiënten

Ook in de zorgsector is Connexxion actief. Instellingen krijgen via een eigen online platform inzicht in de planning van het groepsvervoer. De spoedeisende hulp in het ziekenhuis kan al voor het arriveren van de ambulance het hartfilmpje van de patiënt bekijken. Wij leverden de techniek, zij nu de zorg.

OV-reizigers

Connexxion is met busdiensten en treindiensten in grote delen van Nederland actief. Dagelijks maken vele tienduizenden reizigers er gebruik van. Via het online reizigers platform krijgen ze reisinformatie, gegenereerd door de multiserver waarin eigen data en die van 9292.nl wordt gecombineerd. Bovendien heeft Connexxion een eigen online winkel voor reisproducten.

En nog meer

Zo wordt met onze software door Connexxion de OV-reizigers, medewerkers van instellingen, ouders, ouderen, artsen, chauffeurs, machinisten en zakelijke klanten realtime geholpen, elke dag weer. Kortom, complexe ontwikkeling, eenvoudig realtime gebruikt.


Over Connexxion

Connexxion heeft in Nederland 10.000 medewerkers en wil de beste keuze zijn op het gebied van regionaal personen- en zorgvervoer in Nederland. Het is eigendom van het internationale Transdev. Connexxion streeft ernaar met zorg mensen op hun bestemming te brengen, door middel van toegankelijk, duurzaam en veilig vervoer. Netivity ontwikkelde een online platform voor al deze logistieke diensten, voor eindgebruikers binnen Connexxion en haar reizigers.

Techniek en diensten

  • Platform en taal: MVC, C# .NET, SQL
  • Front-end: Javascript, LESS, GULP
  • Netivity modules en software: Forms
  • Netivity diensten: advies IT-architectuur, development, beheer en onderhoud
  • Klant sinds: 2004
  • Laatste project: nieuwbouw complete online platform, waaronder een webshop voor reizigers
  • Bijzonderheden: koppeling met complexe systemen zoals Taxiregistratie, CRM pakketten, realtime businformatie, realtime gegevens van ambulances en spoedeisende hulp

Case overzicht

Bekijk ook.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over en van onze producten?

Neem contact op
Kom jij werken bij Netivity?
Vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.
Meer weten? Bekijk onze cookieverklaring.

Sluit melding