Blog overzicht

Voetbalpoolapplicatie de belangrijkste bijzaak

Datum publicatie: 05 juli 2016

Wordt het EK voetbal dan toch nog voorspelbaar? Of verslaat Wales de bookmakers? Belangrijke vragen nu we massaal 'gokken' in onze eigen voetbalpoolapplicatie, die punten berekent op basis van 25 actuele bookmakerspercentages. Leuk? Klanten van Netivity krijgen 'm gratis voor het WK!

Bookmakers API

Voetbal is een van de belangrijkste bijzaken van het leven, wordt wel gezegd. Stagiairs Richard en Marcel weten er alles van. Ze namen het op zich om bij wijze van stageopdracht een voetbalapplicatie te ontwikkelen. En ja, voetbal was de bijzaak. Want ze leerden vooral omgaan met een API die na de wedstrijden een stroom van actuele voetbaluitslagen uitspuugt en vooraf de percentages van de bookmakers doorgeeft.

Alarmering

Ook leerden ze zo een applicatie ontwikkelen waarvoor inschrijving is vereist en waarin deelnemers vanuit een eigen profiel diverse wijzigingen kunnen aanbrengen. Om nog maar te zwijgen over de signaleringsfunctie die netjes alerts geeft als je gewonnen of verloren hebt, ook op je smartphone. Terwijl je de site niet eens voor je hebt. En inloggen via Facebook hebben ze eveneens gefikst.

In 10 weken

Toch knap voor twee tweedejaars stagiairs die dit in minder dan tien weken tijd voor elkaar wisten te krijgen terwijl ze zelf niet eens de buitenspelregels kenden. Nog los van de technische aspecten is het daarmee ook des te knapper dat ze een spelelement ontwikkelden die de onderlinge competitie aanwakkert. Ze maakten de applicatie zo dat elk bedrijf zijn eigen pool kan opzetten en voor een specifieke competitie kan kiezen zoals de Champions League, het EK of WK.

Interactief

Iedere deelnemer krijgt bij de start op basis van zijn inschrijving een set punten toebedeeld. Wie aan het einde van de rit de meeste punten bezit, heeft gewonnen. Niet alleen wie het meeste voetbalinzicht heeft, maar ook wie het meest actief deelneemt, maakt zo de meeste kans. De voetbalpoolapplicatie is daardoor sterk interactief (wat technisch natuurlijk ook complexer is).

Is alles kansberekening?

Je kunt vlak voor de wedstrijden strategisch inzetten. Heb je al een flinke pot punten staan, dan gok je tegen de bookmakers en win je meer. Ga je voor safe, dan gok je op de grote voetballanden, maar groeit je punten pot ook langzamer. Uiteindelijk zal Wales woensdag het gelijk of ongelijk gaan tonen. Draait het om kansen en toeval of is alles maakbaar en berekenbaar? En daarmee wordt de belangrijkste bijzaak in het leven toch even een hoofdzaak.

PS. Ben je klant bij Netivity en wil je ook de voetbalpool voor bij jou op het werk? Laat het ons even weten!


Blog overzicht
Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over en van onze producten?

Neem contact op
Kom jij werken bij Netivity?
Vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.
Meer weten? Bekijk onze cookieverklaring.

Sluit melding