Blog.


Hoe zit het met Docker en .NET?

18 mei 2017


Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is Docker voor Windows server 2016 en .NET! Ja, over Docker kun je super enthousiast worden, zo merken we aan onze stagiair Christian Benstein (Infrastructure, Design & Security), die onderzoek doet naar de mogelijkheden van Docker voor Netivity. Hij is halverwege zijn onderzoek en zijn enthousiasme is aanstekelijk.


Lees verder

Ouderdomskwalen bij internet (4) - Laatste levensfase Classic ASP

04 mei 2017


In het laatste deel van deze serie gaan we in op de grootste ouderdomskwaal: hoogbejaard zijn. Software die door pure ouderdom in de laatste levensfase is beland. We hebben het dan bijvoorbeeld over Classic ASP of een nog oudere opa: COBOL. Maar, zoals alles online, zelfs hoogbejaarde software leeft voor altijd voort.


Lees verder

Wegwijs in de inlogjungle (2) - De logica van het verdwenen gastaccount

10 januari 2017


Bij elk online platform dat we ontwikkelen komt het ter sprake: een speciaal voor de webshop ontwikkelde login voor klanten. En misschien is het je al opgevallen bij het doen van online aankopen. De trend is dat het ‘gastaccount’ volledig uit het online straatbeeld verdwijnt.


Lees verder

Ouderdomskwalen bij internet (3) - Opspelende littekens

04 januari 2017


Volgens velen werd het internet zoals we dat nu kennen ergens in de jaren '90 geboren. Maar is internet nu bejaard of een twintiger? En hoe zit het met jouw applicaties? We maken daarom een serie over de meest voorkomende ouderdomskwalen bij internet. Vandaag: opspelende littekens.


Lees verder

Wegwijs in de inlog jungle (1) - Een inleiding

15 december 2016


Wie is het echt? Als het om bezoekers van websites gaat, is dat voor de (semi-)overheid en voor e-commerce partijen een belangrijke vraag. Maar in de jungle van inloggen en authenticatie is veel onduidelijk, zo merken we ook uit vragen van onze klanten. In deze serie een overzicht, waarbij we telkens een methode verder uitwerken.


Lees verder

Ouderdomskwalen bij internet (2) - Online heupen

01 december 2016


Volgens velen werd het internet zoals we dat nu kennen ergens in de jaren '90 geboren. Maar is internet nu bejaard of een twintiger? En hoe zit het met jouw applicaties? We maken daarom een serie over de meest voorkomende ouderdomskwalen bij internet. Vandaag: een nieuwe online heup. Koppelingen maken het gebruik van oude software juist langdurig mogelijk. Maar ze zijn ook steeds meer noodzakelijk door het groeiend aantal specialistische software aanbieders. Online platforms worden daarom steeds meer afhankelijk van koppelingen en de mate waarin ze koppelbaar zijn.


Lees verder

Ouderdomskwalen bij internet (1) - Platform obesitas

16 november 2016


Volgens velen werd het internet zoals we dat nu kennen ergens in de jaren '90 geboren. Maar is internet nu bejaard of een twintiger? En doet dat er eigenlijk toe? Nou nee, want ouderdomskwalen ontstaan niet bij het internet, maar bij jouw internet applicaties! We maken daarom een serie over de meest voorkomende ouderdomskwalen bij online platforms. Sommige zijn terminaal, andere prima op te lossen.


Lees verder

Eerste aankoop bij EP: out of the box

03 oktober 2016


We ontwikkelden voor EP: een nieuw online platform en dat betekent, volgens onze traditie, een online bestelling doen. Voor ons gadgetfreaks was dat geen straf. We kozen een draadloze speaker voor op kantoor. En die hebben we lokaal, geheel volgens de opzet van de site, bij EP: Stadshagen in Zwolle afgehaald.


Lees verder

Auto bij nieuw e-commerce platform

19 juli 2016


Het is bij ons traditie: bij livegang van een nieuw e-commerce platform kopen we als eerste een product. En ja, als je dan een nieuw online platform voor automotivebedrijf Broekhuis Groep oplevert, koop je dus een auto. Een tweedehands BMW in dit geval.


Lees verder

Voetbalpoolapplicatie de belangrijkste bijzaak

05 juli 2016


Wordt het EK voetbal dan toch nog voorspelbaar? Of verslaat Wales de bookmakers? Belangrijke vragen nu we massaal 'gokken' in onze eigen voetbalpoolapplicatie, die punten berekent op basis van 25 actuele bookmakerspercentages. Leuk? Klanten van Netivity krijgen 'm gratis voor het WK!


Lees verder

Ontwikkel de online wereld met fonQ

24 juni 2016


'Ontwikkel met fonQ mee', stelt het eigentijdse webwarenhuis in zijn kernwaarden. En dat doen we van harte. Want sinds de start in 2003 draait fonQ op Netivity online platforms. Is het dan toeval dat ons motto 'Ontwikkel de online wereld' naadloos aansluit? We zijn samen opgegroeid en ontwikkelen samen door, bevestigt Jeremiah Albinus, CMO van fonQ. Een verhaal over nieuwe plannen en kernwaarden.


Lees verder

Fox-IT: online retailers kwetsbaar door data

16 juni 2016


Online veiligheid krijgt meer aandacht, zeker sinds de nieuwe Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) in werking is getreden. Bij Netivity zoeken we constant naar manieren om de veiligheid te verhogen, onder andere door experts te raadplegen. We delen graag de ervaringen die Christian Prickaerts ons meegaf, manager Managed Security Services bij Fox-IT, een toonaangevend beveiligingsbedrijf op gebied van ICT-security.


Lees verder

Snelle site bij sales nodig

10 juni 2016


Een snelle website is voor iedere organisatie een must. Want irritatie oproepen bij online bezoekers is nooit handig. Voor e-commerce sites gaat dat veel verder: milliseconden bepalen de omzet. Maar de focus daarop is vaak te eenzijdig. Nu de salesperiode voor veel organisaties aanbreekt, ontstaat pas echt een omzetkiller. De vraag is namelijk vooral: hoe zorg ik dat ik altijd snel ben?


Lees verder

Metamorfose voor Netivity-pand

30 mei 2016


Op basis van een front-end design van Netivity zelf, heeft een keur aan exterieur developers het pand van Netivity in Zwolle de afgelopen drie maanden volledig gerenoveerd. Gebruik de slider (of veeg over de afbeelding op touch-schermen) en zie hoe dat stap voor stap plaatsvond.


Lees verder

Wat kun je eigenlijk met LoraWAN?

22 maart 2016


Het is de vraag die veel mensen bezighoudt wanneer ze over LoRaWAN horen of Internet of Things (IoT). Wat hebben we eraan? Wie de techniek en de mogelijkheden op zich in laat werken ziet ineens veel kansen. Industrieel ontwerper Dennis Freië van Tricas Industrial Design & Engineering uit Zwolle geeft voorbeelden.


Lees verder

Netivity start Things Network Community in Zwolle

18 maart 2016


Na steden als Amsterdam, Washington en Sydney, kijgt nu ook Zwolle aansluiting op The Things Network, een nieuw soort gratis draadloos internet. Internetbedrijf Netivity uit Zwolle heeft daartoe het initiatief genomen. Inmiddels hebben al meerdere organisaties zich aangesloten bij de community om dit te bereiken, waaronder het Zwolse bedrijf Tricas.


Lees verder

Berucht IT-jargon verklaard

11 februari 2016


Programmeurs zijn er berucht om: het gebruik van vakjargon als een soort geheimtaal. Doordat we de hele dag coderen gaan we bijkans in code praten. En daar is dus niet alles mee gezegd. We schreven daarom de Netivity code. Onze woorden met onze definitie, gemaakt om het verder te ontwikkelen.


Lees verder

Bekijk ook.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over en van onze producten?

Neem contact op
Kom jij werken bij Netivity?
Vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.
Meer weten? Bekijk onze cookieverklaring.

Sluit melding